torstai 1. toukokuuta 2014

Kikun hampurilaisbaari

"We all need to make time for a burger once in a while."
- Erica Durance

Hampurilaiset, nämä ruokamaailman "pahat pojat", ovat sellainen ruoka, jonka suurinta potentiaalia eivät useimmat osaa etsiä. Pikaruokaloista saatavat hampurilaiset ovat todellakin vain liukuhihnatyönä tehtyä apetta, mutta kotona saat hampurilaisista loihdittua suoranaista gourmeeta!

Älä tyydy ostamaan valmiita hampurilaissämpylöitä ja tekemään pihvejä lihapullataikinalla, tai lätkäisemään väliin sitä sulatejuustotyyppistä "cheddaria, vaan näiden sijaan tee sämpylät itse ja käytä pihveihin vain naudan jauhelihaa, suolaa ja pippuria! Uskalla kokeilla erilaisten juustojen kanssa! Vuohenjuustoa, erilaisia kermajuustoja, paprikajuustoa...

Olen lukenut lehdistä ja netistä, kuinka monet hypettävät briosseja hampurilaissämpylöinä ja vihdoinkin päätin kokeilla niitä itse!
Käytin Olivia-lehden nettisivuilla olevaa ohjetta, jonka kaksinkertaistin samantien ja pyörittelinkin 15 sämpylää, eli tein hieman pienempiä sämpylöitä, kuin ohjeen mukaan. Pienempi on kauniimpaa.
Näihin sämpylöihin kävi loistavasti 80g pihvit, eli 400g paketista sai viisi pihviä!
Väliin lisäksi pekonia, revittyä possua, maustekurkkua, tomaattia, salaattia, aitoa cheddaria, tai mustapekka-juustoa ja BBQ-kastiketta sekä ranskankermaa.
Ei huono!



Briosseihin käytin margariinia (vaikka ohjeessakin suositeltiin vahvasti voita) ja vehnäjauhoja sekä grahamjauhoja. Ei hullumpia, mutta ei nyt mun uusia suosikkejakaan.

Baariosuuden hoiti kotikutoinen vadelmalimsa! Mojitojakin olisi juotu, mutta jäitä ei ollut. Virhe on nyt korjattu ja pakastin on täynnä jääpalapusseja! Josko viikonloppuna olisi aika siemaista tämän vuoden ekat mojitot!

Limsa valmistuu helposti, kun keittelet marjoista, sokerista ja sitruunasta mehun/siirapin, jäähdytät, kaadat laseihin tai kannuun ja laimennat kivennäisvedellä. Laseihin vielä jäitä ja koristeeksi vadelma sekä mintun lehtiä, miksei myös sitruunaviipaleita! Ihana kesäjuoma ja käy kivasti vaikka picnic-koriinkin!


Rakkaudella,
KIKU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti