torstai 31. lokakuuta 2013

Intialaista mangokanaa

Tämä on pakko postata ihan omanaan, sillä taisin löytää uuden lemppariruokani!!!
Käsittämättömän maukasta ja helppotekoista!


Mun annos ei näytä varsinaisesti miltään, mutta uskokaa mua, kun sanon että maku on ihana!


Intialaisen mangokanan ohje ála Kiku

2 rkl rypsiöljyä
1 kokonainen sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl tuoretta inkivääriä
2 rkl curryjauhetta
½ tl jauhettua kuminaa
2 rkl valkoviinietikkaa
1 prk mangoa
1 prk kookosmaitoa
400g kanan rintaa
suolaa ja pippuria maun mukaan

Pilko sipuli pieneksi ja kuullota hetki öljyssä. Lisää pieneksi pilkotut valkosipulin kynnet ja raastettu inkivääri. Anna paistua minuutin verran ja lisää sen jälkeen curry ja kumina. Mausteista irtoaa öljyyn ihanaa makua ja tämä onkin koko mangokanan pohja ja perusta! Mitä tuoreempaa curryjauhetta, sen parempi! :)
Lisää hetken päästä valkoviinietikka, se sihahtaa ja kestää hetki ennen kuin etikka haihtuu pois jättäen jälkeensä vain hyvää makua.
Nyt on aika lisätä mangot ja kookosmaito. Hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

Sillä välin pilko kana pieniksi paloiksi, noin 2 cm x 2 cm.
Kastikkeen hauduttua aikansa, ota sauvasekoitin kauniiseen käteesi ja vedä kastike sileäksi.
Laita mangokastike takaisin levylle, nosta lämpöä hieman ja lisää kanat.
Kanojen kypsymiseen menee n. kymmenen minuuttia, riippuen astian koosta.
Voit kokeilla kanojen kypsyyttä leikkaamalla yhden isomman palan kahtia.

Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan!

Kaveriksi basmatiriisiä ja ei kun syömään!



Rakkaudella,
KIKU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti