maanantai 5. tammikuuta 2015

Suklaiset kookospallot

Kookosta joko vihataan tai rakastetaan, itse kuulun jälkimmäisten joukkoon.
En tarkoita, että kaikki missä on kookosta, olis hyvää, mutta suurin osa kyllä!
Kookospannacotta, kanaa kookoskastikkeessa, kookospikkuleivät..
Bounty-suklaapatukkaa on vaan pakko saada aina joskus!

Uuden vuoden kunniaksi opettelin tekemään "bountya" itse ja oli niin helppoa, että en malta melkein uskoa!
Aineksia on peräti kolme; kondensoitu maito, kookoshiutaleet ja suklaa.


SUKLAISET KOOKOSPALLOT

1 prk kondensoitua maitoa
250 g kookoshiutaleita
200 g suklaata (kokeile myös tummaa!)

Sekoita kondensoitu maito ja kookoshiutaleet, muotoile pieniksi palloiksi, sellaisiksi suupalan kokoisiksi. Laita kookospallot jääkaappiin jäähtymään tunniksi, tämä helpottaa suklaalla kuorruttamista!
Suklaa kannattaa temperoida, sillä tavalla ehkäiset suklaan harmaantumista.
Tiedän, temperointi kuulostaa joltakin aivan käsittämättömän vaikealta asialta, jonka toteuttamisen luulisi vaativan yliopistotutkintoa.
Huoli pois! Se ei ole ollenkaan vaikeata! 
Sulata suklaa vesihauteessa, nosta jäähtymään. Kun suklaa on noin 25 asteista, eli lähes jähmettynyttä, nosta suklaa takaisin vesihauteeseen ja sulata uudelleen.
Kasta kookospallot ympäriinsä suklaassa ja nosta ne leivinpaperin päälle jähmettymään.
Koristele halutessasi kookoshiutaleilla tai  raidoita suklaalla.




Toimii muunmuassa Afrikan Tähden kaverina! ;)


Rakkaudella,
KIKU

3 kommenttia:

  1. Parhaita kookosjuttuja on ehdottomasti australialaiset lamingtonit...mmm... :) oon myös tykästynyt kookosöljyyn, laitan sitä puuroon, smoothieen, paistan siinä munakkaan yms. Tuo kivan maun ja vaihtelua! :) Nää pallerotkin näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Niin ja temperointi ei vai ole vaikeaa?? Kuinka ne sitten aina ryssii sen aussien Master chefissä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhaa, nehän ryssii vähän väliä vaikka mitä Australian Masterchefissä! ;D Kaikki mikä on vähänkään "vaikeampaa", menee todennäkösesti pilalle..

      Poista