sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Vesimeloni-mansikkahyytelöshotit

Yhdysvalloissa tunnutaan nauttivan ihan yleisesti "Jell-O -shoteista", eli shottilasiin tehty hyytelö, jossa on mukana vodkaa.
Perjantain iloksi törmäsin How to make XXL watermelon Jell-O-shots -ohjeeseen, ja koska meidän alkukesän "viinamelonin" kanssa ei käynyt niin kuin oli toivottu, oli aika ottaa uusi erä vesimelonin kanssa!

Meidän paikallinen K-Citymarket myy Jell-O:ta, mutta ajattelin ettän turhaanhan mä ostan kallista, toiselta puolelta maailmaa tuotua tavaraa! Ohjekin näytti mun silmään turhan monimutkaiselta, joten minähän lähdin omapäisesti oikomaan polkuja.

Tällaisella ohjeella tuli sitten tehtyä:

1 (pieni) vesimeloni
3,75 dl mansikkamehutiivistettä (Meritalon suomalainen mansikkamehu on parasta! Saa ainakin S-marketeista?)
3,5 dl Vodkaa (Smirnoff)
12 liivatelehteä

Valmistele meloni. Leikkaa meloni pituussuunnassa halki, näin saat kaksi samankokoista puolikasta ja tarjolle asettaessasi saat kauniimpia ja tasaisempia siivuja!
Leikkaa veitsenkärjellä melonin sisus noin 1-2 cm päästä reunasta ja sen jälkeen koverra sisus pois lusikalla, jotta saat tämän näköiset puolikkaat


Laitan puolikkaat sopivaan astiaan, jotta pysyvät pystyssä. Tarvittaessa tue/tee pesä meloneille keittiöpyyhkeistä.
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään, noin 10 minuutiksi. Kiehauta vettä (vedenkeittimille).
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita ne kuumuutta kestävään kannuun, jossa on vähintään litran vetoisuus!
Kaada päälle noin 1 desilitra kiehauttamaasi vettä. Sekoita ja sulattele liivatelehdet veden joukkoon. Jos liivatelehdet eivät tunnu sulavan kokonaan, lisää tilkka kuumaa vettä.
Kun liivatelehdet ovat sulaneet, lisää mansikkamehu koko ajan sekoittaen. Viimeisenä lisää vodka, jälleen koko ajan sekoittaen.
Jaa neste tasan melonin puolikkaisiin ja laitan jääkaappiin hyytymään yön yli.


Leikkaa paloiksi ja nauti!





Tällä mehu-viina-suhteella paloista tuli aika vahvoja, eikä ne olleet kaikkien suun mukaisia, mutta nämähän ovatkin "shotteja". Toki laimentamalla seosta, paloista saat virkistäviä kesäpäivän napostelupaloja, ilman pelkoa, että jalat menis alta ;)


Rakkaudella,
KIKU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti