sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Äidille

Äitienpäivän merkitys ja sen sijoittuminen keväälle tekevät siitä ihanan juhlapäivän!
Äitejä jos ketä pitää juhlia!
Lapsena askarreltiin kortteja ja tehtiin erinäisiä lahjoja, mieleeni tulee ainakin valkoinen muovinen kulho, patalappuja, leikkuulauta ja jos en väärin muista niin myös voiveitsi.
Tänä vuonna toin reissusta äitienpäivälahjaksi mammalle uuden kesätuoksun (CK One Summer) ja sen annoin jo matkalta palatessani, joten äitienpäivänä keskityttiin vain hyvään ruokaan.

Aamupala oli hyvin länsieurooppalainen: vastapuristettua appelsiinimehua, teetä/kahvia, croissantteja, aprikoosimarmeladia ja briejuustoa, paahtopaisti-tuorejuustolevite, avocadoa, mansikoita.



Mehun puristaminen tuoreista appelsiineista on ehdottomasti vaivan väärti! Todella raikkaan ja hyvän makuista! Jo kolmesta appelsiinista sain puristettua kaksi lasillista ihanaa auringonpaisteeseen verrattavissa olevaa juomaa!

Facebookissa jo hyvissä ajoin ennen tätä juhlapäivää kerroin mitä meillä tullaan tarjoamaan lounaaksi, jos joku vaikka innostuisi ja saisi hyviä vinkkejä, kun tänne blogiin jutut päivittyvät kuitenkin vasta jälkikäteen.
Joka tapauksessa, tarjolla ollut kokonaisuutemme sai nimen Menu Verde, vihreyden kunniaksi!

Alkukeitto; kylmä avocadokeitto ja crostini
***
Alkusalaatti; vihreä salaatti orvokeilla
***
Pääruoka; paistetut parsat
porsaan noisetit serranon kinkulla
parsalle sitruuna-sinappikastike
***
Jälkiruokavalikoima










Jälkkärivalikoimassa oli appelsiinitäytteellä olevia tuulihattujoutsenia, ranskanpastillitryffeleitä, marenkeja, mansikoita ja jogurttileivoksia, jotka valitettavasti levisivät, kun en tarpeeksi laittanut massan sekaan liivatetta. Sellastahan sattuu!
Jälkiruoan kanssa nautimme Freixenet Vintage Reserva Brut Nature 2011 kuohuviiniä. Liian kuivaa meidän makuun, mutta muuten kuohuviinin kepeys oli ihanaa jälkiruokien kanssa! Freixenet Carta Nevada Semi Seco olisi ollut varmasti täydellinen Cava tähän tilanteeseen!
Muuten ruoan kyljessä oli Campo Viejo Gran Reserva 2007 punaviiniä.
Molemmat pullot toin mukanani Espanjasta. Freixenetiä saa ostettua Suomestakin, mutta tuo Campo Viejon Gran Reserva ei kuulu Alkon valikoimiin.

Tuulihattuohjeita on vaikka minkälaisia, mutta tämä Valion ohje on todella hyvä ja se sisältää paljon vinkkejä tuulihattujen onnistumiseen!
Tryffeleitä varten kiehautin desin kuohukermaa, laitoin joukkoon n. 150g tummaa suklaata, jonka annoin sulaa ja sekoittelin tasaiseksi. Massan jäähdyttyä pyöräytin joukkoon vielä ranskanpastillirouheen (voit käyttää myös marianne crushia!) ja sitten ei muuta kuin jääkaappiin odottelemaan.
Kun tryffelimassa on viilentynyt ja jähmettynyt, ota siitä teelusikalla pieni määrä kerrallaan, pyörittele siitä käsissäsi pallo ja kierittele tryffeli tomusokeri-kaakaoseoksessa.
Laita pieniin konvehtivuokiin, kuten minä, tai tarjoa jonkinlaiselta lautaselta. Säilytä kylmässä!
Marenkeihin tuli 2 valkuaista ja 1,15 dl sokeria. Paista 100 asteessa noin kaksi tuntia!

Avocadokeitto oli ihanaa, teki mieli kauhoa sitä nachoilla! Sen ohje on peräisin amerikkalaiselta julkkiskokilta Marcela Valladodilta ja löysin sen Food Networkin -sivuilta.
Jätin ohjeesta pois vain korianterin.

Mummille mentiin iltapäivästä kakkukahville ja sinne vein mukanani kinuskikakun, joka on tosiaan myöskin mummin lempparikakku!



Mä tykkäsin. Kaikesta.
Parsat on kyllä parhaita paistettuina/grillattuina!

Ainiin, parsan kastiketta varten sekoiteltiin sitruunamehua, sitruunankuorta, sinappia, öljyä, suolaa ja pippuria. Yksinkertainen, mutta todella toimiva! Parsat kannattaa muuten paistaa voissa, luottakaa muhun!


Rakkaudella,
KIKU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti