perjantai 24. tammikuuta 2014

Lounassämpylä

"Lounassämpylä"
Kuulostaa tylsältä.
Joko kuiva tai vettynyt leipä.
Kinkku-juusto, kinkku tai juusto.
Ei houkuttele.

Mutta tiedättekö mikä houkutteli mua?
Kotitekoiset sämpylät, joiden väliin tuikkasin vuohenjuustoa (tuorejuustotyyppistä), mangoa, rucolaa ja marinoitua sipulia!
Näitä olen tehnyt aiemminkin ja aina ne ovat yhtä loistavia! Suolaisia, makeita, kirpeitä, täydellisiä!



Sämpylöitäkään ei tarvitse tehdä itse, oikeastaan hyvä hiivaleipäkin toimii varmasti tässä tilanteessa upeasti!
Sipulimarinadissa käytin oliiviöljyä, valkoviinietikkaa, hunajaa, suolaa ja pippuria. Mangot ovat purkista, koska Suomesta ei lähes koskaan saa niin hyvää tuoretta mangoa, että sitä kannattaisi mun mielestä ostaa.

Menee brunssilla, lounaalla, aamu- ja iltapalaksi, välipalaksi, eväsretkellä, toisin sanoen milloin tahansa.



Rakkaudella,
KIKU


4 kommenttia:

  1. Vaikka vuohenjuusto välillä karmii mua enkä voi toisinaan sietää sen makua, niin rupes silti kauheesti tekee mieli näitä sämpylöitä! Näyttää niiin hyvältä! :)

    -Minde

    Ps. Pitäisköhän mun jotenki rekisteröityä tänne käyttäjäks, kun kommentoiminen nimettömänä on jotenkin hurjan hidasta plus ei toimi ipadilla!? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootko kokeillut tota tuorejuuston tyyppistä vuohenjuustoa? Se meinaan on paljon "helpomman" makuista, kuin se tavallisempi vuohenjuusto! :)
      (Tää alkaa haiskahtaa siltä, että seuraavassa kokoontumisessa allekirjoittanut taikoo jotain vastustamatonta herkkua vuohenjuustosta, jonka myötä kaikki pääsee sen makuun!)
      Ja ehdottomasti suosittelen sulle rekisteröintiä, kun petraat komsutahtia edellisestäkin, hienoa! :D Rekisteröityminen onnistuu tosi helposti, etenkin jos on jo olemassa gmailin sähköposti!

      Poista
  2. Enpäs ole kokeillut, täytyypä testata! :)

    Ja nyt pitäis kommentointikin onnistua helpommin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa Minde, lämpimästi tervetuloa nyt viralliseksi seuraajaksi! ;)

      Poista