maanantai 24. maaliskuuta 2014

Makumatka Marokkoon ja Tunisiaan

Kauan odotettu päivä koitti vihdoin viime lauantaina, mutta valmistelut aloitettiin jo hyvissä ajoin perjantaiaamuna!
Ei muuta kuin verhokaapille valikoimaan ja aimo kasa sieltä löytyikin sopivia verhoja! Kaikkia ei edes voinut käyttää, kun tila loppui! Lopputulos oli kuitenkin tosi hauska, basaaritunnelmaa á la Kiku!


Pöydänkin katoin jo valmiiksi perjantaina sekä tein todella ihanat pienet kukka-asetelmat!




Illalla tein myös jo valmiiksi maustumaan hummuksen, baba ganoushin, minttu-kurkkujogurttidipin, tabboulehin sekä leivoin pitaleivät. Sipulitkin laitoin marinoitumaan.
Tällöin lauantaille jäi mahdollisimman vähän puuhaa, eikä mennyt hirveässä kiireessä koko juhlapäivä!

Kaikki kutsutut vieraat saapuivat, jolloin meitä pöydän ääressä oli yhteensä kuusi naista. Porukka ei ollut toisilleen entuudestaan täysin tuttua, mutta juttu luisti heti alusta lähtien! Alkuillan kuumin puheenaihe oli kutsussa vieraille antamani "tehtävä", kun toivoin jokaisen tuovan viinipullon mukanaan.
Pyysin yhtä kuivaa kuohuviiniä, yhtä punaviiniä Israelista/Kreikasta/Libanonista, yhtä mehevää ja hilloista punaviiniä Portugalista, yhtä roseeviiniä Ranskasta/Italiasta ja yhtä sauvignon blancia Chilestä/Uusi-Seelannista. Kaikki kokivat tehtävän hauskana haasteena ja erilaisia tarinoita viininhakureissuista kuultiinkin!
Hyviä ja erilaisia viinejä saatiin maistella ja etenkin Uusi-Seelantilainen sauvignon blanc oli todella iloinen tuttavuus, vaikkei monet meistä valkoviinin ystäviä varsinaisesti olekaan!
Tällaisia pulloja vieraiden mukana tuli:



Gabriel Meffre Alaïs Côtes de Provence 2012
Ranska



Mud House Marlborough Sauvignon Blanc 2012
Uusi-Seelanti


Carm 2011
Portugali


Château Ksara Reserve du Couvent 2010
Libanon


Castellblanc Cava Seco
Espanja


Ruoat maistuivat hyvin, tarkemmin ottaen mulla valui kuola jo perjantai-iltana...







Tarkkaavaisimmat ehkä huomaavat, että baklava on näyttää enemmänkin apfelstruudelilta ja tämä olikin niiden välimuoto! Superhyvää (vaniljajätskin kanssa) ja filotaikinan kanssa puuhailustakin jäi hyvä fiilis!

Ohjelmanumerona oli pääruoan ja jälkkärin välissä pieni tietovisa molemmista maista. Olin tulostanut molempiin maihin liittyviä tietoja, leikkasin tiedot liuskoiksi ja vieraiden piti sitten porukassa osata yhdistää oikeat asiat oikeaan maahan. Afrikan tähden pelaamisesta ja Casablanca -elokuvan katsomisesta oli molemmista jo hyötyä, että hyvään alkuun pääsi. Mahtavia pohdintoja ja perusteluja myös kuultiin vastauksia kehitellessä, tiimityö oli myös loistavaa! Lopputuloshan oli niin, että molempien maiden alle vieraat saivat kuusi asiaa oikein. 


Kaiken kaikkiaan ruokamatka oli jälleen onnistunut ja mukava, uusia ystäviä tehtiin ja vanhat tuttavuudet syvenivät. Mukava huomata että itsekin kehittyy koko ajan juhlien järjestäjänä ja miten paljon paremmin osaa nykyään aikatauluttaa työtehtävät.

Seuraavaa makumatkaa (kuola valuen) odotellessa!
Kenties Etiketti -lehti tarjoaa seuraavassa numerossaan jälleen jotain mielenkiintoista...



Rakkaudella,
KIKU



p.s. Sainpa muuten ihan superhienon itsetehdyn lahjan vielä eräältä kutsuvieraalta!




4 kommenttia:

  1. Naapuri kiittää, oli hyvin onnistunut ilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos että olit jälleen uhrina mun kokeiluissa! ;) Mulla on pyörinyt tässä mielessä eräänlainen idea "Marttojen kattilamatkasta Kameruniin", jaan sen ajatuksen sulle joskus kun nähdään ja vaan muistan! ;)

      Poista
  2. Kiitos vielä munkin puolesta! (nyt kun puhelin viimein suostuu yhteistyöhön kommentoinnissa) oli oikein nukava ilta ja ruoka maittavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että oot saanu laitteiston jälleen toimimaan yhteistyössä sun kanssa! :) Kiva myös että olit mukana ruokamatkalla! ;)

      Poista