perjantai 21. maaliskuuta 2014

Sitruunamarenkipiiraat ilman uunia

Nyt olen kyllä päässyt helppouden huipulle!
Sitruunamarenkipiiras on yksi mun ehdottomista suosikeista, mutta joskus sitä vaan laiskottaa!
Tähän herkkuun tarvitset vain digestivekeksejä, lemon curdia (sitruunatahnaa) ja italialaista marenkia!
Lemon curdin voi tehdä itse, mutta useimmissa tavallisissa ruokakaupoissa myytävä Mackaysin lemon curd on taivaallista, suosittelen!

Tämä puuhastelu kannattaa aloittaa italialaisen marengin valmistuksella.
Keitä aluksi sokeriliemi: laita kattilaan 2,5 dl sokeria sekä 1 dl vettä. Keitä, kunnes sokeri on 120-asteista, tai jos et omista sokerilämpömittaria (kuten en minäkään!) niin keitä n. 8 minuuttia.
Sillä välin vatkaa kolme valkuaista vaahdoksi ja sokeriliemen ollessa valmista, valuta se ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon samalla vatkaten voimakkaasti. Helpoiten tämä onnistuu, jos sinulla on olemassa yleiskone tai teline sähkövatkaimelle ja kulholle.
Vatkaa marenkia, kunnes seos on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi ja se on kiinteää, kovaa marenkimassaa.

Asettele digestivekeksit esim. tarjottimelle, lusikoi päälle lemon curdia (jätä reunoihin varaa!) ja lopuksi pursota päälle marenkia. Käytä pientä kaasupoltinta, eli tohotinta, saadaksesi marengin pintaan hieman väriä.




Hieman sotkuista puuhaa tuo syöminen mutta juuri sopiva pieni makea ruoan päälle tai iltapäiväteen kanssa.
Italialaisen marengin voi pakastaa suoraan pursotinpussissa! Se pysyy notkeana myös pakastimessa! Helppo hätävara yllätysvieraita varten, kaapissa tarvitsee olla vain keksejä sekä lemon curdia ja pakastimessa italialaista marenkia!
Tämä marenki käy myös hyvin uunijäätelön päälle, etenkin jos et halua käyttää siinäkään yhteydessä uunia! ;)



Rakkaudella,
KIKU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti