torstai 6. maaliskuuta 2014

Pikasuklaakakku mikrossa

Myönnän että tässä haiskahtaa suoraan sanottuna epätoivo. Ei välttämättä lupaa hyvää, kun yhdistetään sanat 'pika', 'suklaakakku' ja 'mikro'. Oli kuitenkin pakko yrittää, kun pikkuleivät ovat päässeet loppumaan, eikä siten iltapäiväteen kanssa ollut mitään hyvää.
Ohje lävähti eteeni ja se oli sitten menoa.

Pikasuklaakakku

2 rkl rypsiöljyä
4 rkl (täys)maitoa
1 muna
½ dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
2 rkl kaakaojauhetta
½ dl sokeria
40 g suklaata rouhittuna

Vatkaa sekaisin öljy, maito ja muna. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi taikinaan, vatkaa sekaisin.
Jaa suklaarouhe tasan kahden mikron kestävän mukin pohjalle tai yhteen isompaan astiaan ja kaada päälle taikina. Laita mikroon täydelle teholle 3-4 minuutiksi, jos sinulla on taikina kahdessa kupissa, ja noin seitsemäksi minuutiksi, jos laitoit yhteen isompaan astiaan.
Kakun ollessa valmista, sen pitäisi kevyesti painettaessa painua hieman ja sen jälkeen kohota takaisin ylös. Jos kakku tuntuu raa'alta, mikrota lisää 30 sekuntia kerrallaan.






Mun kakku jäi vähän kittanaksi, kun en malttanut mikrottaa sitä tarpeeksi. Kylkeen kaivoin pakastimesta viime kesäistä kotitekoista jätskiä, jossa oli makuna mansikka-valkosuklaa. Yllätyksekseni jätski ei maistunutkaan ihan pakastimelta, vaan oli oikeastaan ihan superhyvää! Kakusta ei tullut ihan mun uutta suosikkia, mutta kokeilen mitä luultavimmin toistekin.
Niin, jätskin ohje löytyy tästä.


Rakkaudella,
KIKU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti