keskiviikko 27. toukokuuta 2015

VV - vaniljadonitsit

Nyt pärähtää tulla vaniljaa vaniljan kera!
..Mutta ei siis sillai, että se tulis heti korvista ulos.
Ettehän pelästyneet?
Jos mä aloitan uudelleen! *kröhömselvittääkurkkua*

Oletteko donitsien ystäviä? Voitte nostaa käden ylös jos olette.
Minä olen donitsien ystävä, mutta onneksi ymmärrän oman parhaani ja pystyn useimmiten ohittamaan donitsit, sillä kaikkihan me tiedetään millainen rasva-sokeri-hiilaripommi donitsi on.
Sitä paitsi, mä en yleensä osaa valita makua kuorrutetuista donitseista, joten on pakko ottaa vähintään kahta, joskus jopa kolmea eri makua.  Kaikkia on myös pakko maistaa kerralla ja jos annat pikkusormen, niin valitettavan helposti menee sitten koko käsi..
Tarjoan teille nyt auttavan käden, kohtalotoverit!


Olen aiemminkin esitellyt teille keittiön hienoutta nimeltään Donitsipelti.
Pellin avulla teet ihanat donitsit ilman ylimääräistä rasvaa, joka imeytyy donitseihin uppopaistaessa.
Sanottakoon, etteivät nämä vastaa "aitoja" donitseja, mutta voi pojat, toimivat kyllä täysin tilanteissa, joissa tarvitaan donitseja!
Hanki siis itsellesikin donitsipelti, kääri hihat ja käy hommiin!
Ei tarvitse edes vatkata mitään, ainoastaan sekoittaa!


VANILJADONITSIT

3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
1/4 tl kanelia
ripaus suolaa
1 dl piimää
1 muna
1 tl vaniljauutetta
25g voita

Kuorrutus
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
2 tl maitoa
Strösseliä halutessasi


Sekoita ensin kuivat aineet; vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri, kaneli ja suola.
Lisää piimä, muna, vaniljauute ja sulatettu voi. Sekoita hyvin keskenään.
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellille.
Paista 175 asteessa 8-10 min.
Donitsit jäävät pinnaltaan vaaleiksi, mutta niiden kuuluu olla pehmeitä ja "kimmoisia".
Älä paista liian kauan! Kypsyyttä voit kokeilla hammastikulla.
Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Kuorrutusta varten siivilöi tomusokeri kulhoon. lisää vaniljauute ja maito.
Sekoita tasaiseksi.
Kasta donitseja kuorrutteeseen ja ripottele halutessasi pinnalle strösseleitä koristeeksi.


Nauti esimerkiksi hyvän kahvin tai teen kanssa.
Testiryhmämme nautiskeli näitä brunssin jälkkärinä ja toimi myös siinäkin tilanteessa oikein hyvin.


Rakkaudella,
KIKU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti