Kevään aikana tv:ssä pyörinyt Grillikuume -ohjelma, on ollut ihanan leppoisaa katseltavaa. Siinä kilpailijat ovat reiluja ja rentoja, mutta ennen kaikkea tekevät upeaa ruokaa!
"Kaikki grillistä" -ajatus on kutkuttava, mikset todella loihtisi koko ateriaa grillin lämmössä?
Grilliruoalle on välillä myös hemmetin hankala keksiä sopivaa jälkkäriä, mansikoita ja vaniljajäätelöä kun ei aina voi syödä...
Pidän siitä, että jälkkäri grillisapuskan jälkeen on hedelmäistä ja "jauhotonta", ei siis leivonnaisia.
..Ja kaikkihan on varmasti maistaneet grillattua ananasta - miten hyvää se onkaan!
Ehdotankin kokeilemaan seuraavaa!
MARINOIDUT GRILLIHEDELMÄT JA AMARETTOKINUSKI
Erilaisia hedelmiä makusi mukaan, esim.
päärynä, ananas, persikka, nektariini, luumu...
päärynä, ananas, persikka, nektariini, luumu...
2 rkl hunajaa
1 rkl vaniljauutetta
(tai 1 vaniljatanko halkaistuna)
(tai 1 vaniljatanko halkaistuna)
½ dl kuumaa vettä
25 g voita
3/4 dl sokeria
2 rkl amarettoa
2 dl kuohukermaa
Paloittele hedelmät reiluiksi lohkoiksi tai puolikkaiksi, riippuen hedelmien koosta.
Sekoita hunaja, vanilja ja kuuma vesi, anna hunajan liueta hetki.
Laita hedelmät laakeaan astiaan, esim. piirakkavuokaan ja kaada marinadi hedelmien päälle.
Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
Valmista kinuski sulattamalla voi kattilassa, lisää sen jälkeen sokeri ja annan sen sulaa.
Kun sokeri on saanut väriä, lisää amaretto ja kuohukerma.
Keittele kinuskikastiketta noin 20 minuuttia, kunnes se sakenee sopivasti.
Siirrä jäähtymään.
Grillaa hedelmät ja valele paistumisen aikana vielä marinadilla.
Nauti lämpimänä amarettokinuskin (ja jäätelön) kera.
Pikkuystäväni naali eli napakettu oli myös kylässä haistelemassa keittiön tuoksuja, lienee kylläkin ollut enempi grillimakkaran, kuin hedelmien ja kinuskin perään..
Rakkaudella,
KIKU
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti