maanantai 25. toukokuuta 2015

Vaniljaviikko on täällä!

Kuten jo aiemmin on ollut puhetta, koittaa edessänne nyt vaniljaviikko, eli viikko, joka on pyhitetty vaniljalle!
Joka päivä tällä viikolla blogiin päivittyy yksi vaniljainen resepti.
Suosittelen käyttämään aitoa vaniljaa, mahdollisuuksien mukaan vaniljatankoja tai vaniljauutetta.
Vaniljasokerikin toimii useimmissa tilanteissa vallan hyvin.
Synteettisesti valmistettua vanilliinia en rohkaise käyttämään, omasta mielestäni sen maku ei pääse lähellekään aitoa vaniljaa.

Vanilja on maailman toiseksi kallein mauste sahramin jälkeen, mutta koska vanilja on riittoisaa, nauttii se valtavasta suosiosta maailmanlaajuisesti.
Maustetta käytetään niin ruoanlaitossa, kuin kosmetiikassakin. Onpa vaniljaa käytetty joskus myös lääkkeenä, sillä sen on uskottu rauhoittavan vatsaa.
Eläinten rehuunkin saatetaan lisätä vanilliinia, koska se lisää ruokahalua.

Mikä saa meidät hullaantumaan vaniljasta?
Yksinkertaisesti sanottuna kaksi asiaa; tuoksu ja maku.
Ne ovat ainutlaatuisia.

Kun kokeilette tämän viikon reseptejä, pysähtykää tuoksuttamaan vaniljaa, se on aromaterapeuttisen ihanaa.


Ainiin, tämän päivän vaniljaresepti ilmestyy klo 14.00!


Rakkaudella,
KIKU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti