torstai 28. toukokuuta 2015

VV - Vanilja-herukkacupcakes

Muffinit ja cupcakesit eivät paljoa esittelyjä kaipaa, niissä vaan aina on sitä kuuluisaa jotakin! ;)


VANILJA-HERUKKACUPCAKES

75g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljauutetta tai -sokeria
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 ½ dl maitoa
100g mustaherukoita
(½ dl vaniljakreemijauhetta)

Kuorrutus
1 prk maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
½ dl tomusokeria
½ dl kuohukermaa
1 tl vaniljauutetta
mustaherukkasosetta

Sekoita keskenään kuivat aineet eli jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri, jos käytät sitä vaniljauutteen sijasta. Soseuta mustaherukat ja paseeraa siivilän läpi, jotta saat mahdollisimman hienoa ja tasaista sosetta. Mausta makusi mukaan sokerilla.  Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, siivilöi kuivat aineet vähitellen vaahtoon ja sekoita hellästi, ettei munavaahto laske. Lisää maito, sulatettu voi, mustaherukka sose ja vaniljauute.
Voit sekoittaa mustaherukkasoseen joukkoon niin, että seos ei mene kokonaan sekaisin, vaan jää kaksiväriseksi!
Jaa taikina muffinivuokiin (käytä muffinipeltiä, jos sinulla sellainen on!) ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.

Halutessasi voit lisätä vaniljaisen "sydämen", kun vatkaat ½ dl vaniljakreemijauhetta 1 ½ dl kylmän veden kanssa. Tässä tapauksessa laita jokainen muffinivuoka puolilleen taikinaa, nosta lusikalla keskelle vaniljakreemiä ja päälle lisää taikinaa.

Anna muffinien jäähtyä ja valmista kuorrutus.
Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto pehmeäksi, siivilöi joukkoon tomusokeri.
Lisää kuohukerma ja vaniljauute, vatkaa seos kuohkeaksi.
Se miten lisäät mustaherukkasoseen, on oman taiteellisuutesi varassa.
Voit sekoittaa sen kokonaan kuorrutuksen joukkoon, jolloin saat ihanaa lilaa kuorrutetta. Voit myös sekoittaa sen jälleen vain osittain massan joukkoon, jolloin tulee kaksivärinen, "marmoroitu" lopputulos. Tai sitten voit lusikan avulla valuttaa pursotinpussin sisäpuolelle mustaherukka, jolloin väri tulee ulos pursotuksen myötä raitoina.


Vähän ronskin näköistä tuli tuosta mun kuorrutuksesta, mutta hei, se on taas se maku, eikä ulkonäkö!
Laitoin vaniljakreemisydämen ja se oli kyllä ihana yllätys leivoksen sisällä. 




Rakkaudella,
KIKU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti