sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Yllätysjuhlien mustaherukka-suklaakakku

Viikonloppu oli erittäin jännittävä.
Lauantai-illaksi olin järjestellyt yllätyssyntymäpäiväjuhlia mamalle ja onnistuin salailussa kyllä aivan viimeisen päälle! Sain onnekseni lainata naapurin keittiötä, jossa suoritin salaisen kokkailun ja valmistelun.
Juhlailta kun koitti ja ensimmäiset vieraat kurvasivat pihaan, oli mutsi aivan ällikällä lyöty.
Kaikki meni siis aivan suunnitellusti, eikä sankaritar ollut osannut arvata mitään!



Söimme ensin vihreää salaattia fetalla ja oliiveilla, riisi-savusiikasalaattia, jossa myös herneitä, paprikaa, omenaa ja maustekurkkua. Kylkeen sitruunainen kermaviilikastike
Lisäksi tein erään piiraskokeilun; pakastepiirakkapohjan kaulitsin ohueksi, otin muotilla suurehkoja ympröitä, lappasin sisään tomaattista jauheliha-sienitäytettä ja taittelin puolikuun muotoisia piiraita. Haarukalla painellen reunat kiinni ja pari reikää vielä päälle, jotta ei turhaan ala pullistella uunissa.
175 asteessa noin 25 min.
Pelkäsin tuotosteni olevan kuivia, mutta ilokseni sain todetakin niiden olevan erittäin maukkaita!
Ensi kerralla kokeilen täytteeksi fetaa ja pinaattia!

Illan päätähti oli kuitenkin eittämättä THE KAKKU.





MUSTAHERUKKA-SUKLAAKAKKU

Valmis kakkupohja tai tee itse kääretorttupohja

200g mustaherukoita
2 dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1 vaniljatanko tai vaniljasokeria
Sokeria maun mukaan
2 liivatelehteä

1 levy taloussuklaata
2 dl kuohukermaa
200g rahkaa
Sokeria maun mukaan
2 liivatelehteä


Leikkaa irtopohjavuoan pohjan kokoinen pala kakkupohjaa ja aseta se vuoan pohjalle. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperilla.
Laita liivatelehdet (kaikki 4) kylmään veteen likoamaan kymmeneksi minuutiksi.
Laita suklaa vesihauteeseen sulamaan.
Soseuta mustaherukat ja sekoita joukkoon tuorejuusto sekä vaniljatangosta siemenet. Lisää sokeria maun mukaan.
Vatkaa kerma (voit vatkata koko 4 dl kerralla!) ja mausta sokerilla.
Sekoita puolet kermavaahdosta mustaherukkaseoksen joukkoon ja sekoita toiseen puolikkaaseen rahka. Ota sulanut suklaa vesihauteesta, jäähdytä ja kaada kerma-rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää tarvittaessa sokeria.
Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota kuumaan veteen. Helpoimmalla pääset, kun kiehautat vettä vedenkeittimellä ja liuotat liivatelehdet mukissa.
Kaada puolet jäähtyneestä liivatteesta mustaherukkamassan joukkoon ja puolet suklaamassan joukkoon.
Kaada mustaherukkamassa irtopohjavuokaan ja heiluttele hieman vuokaa, jotta pinta tasaantuu. Malta hetki, jotta mustaherukkamassa alkaa hyytymään. Kaada sitten varovasti suklaamassa pinnalle.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja koristele!
Minä siivilöin kakun päälle ensin kaakaojauhetta ja sen jälkeen ihanat tuoreet marjat tuomaan väriä ja raikkautta.


Tämän kakun voit tehdä helposti lastenkin kanssa, sillä et tarvitse uunia ja kakun teko on pääosin vain ainesten sekottamista toisiinsa.
Sitä paitsi liivatelehtien pehmeneminen kylmässä vedessä ja liukeneminen kuumaan veteen on lähes taikuutta! Minunkin pikkuapulaiseni ei voinut muuta kuin ihmetellä!
Samainen pikkuapulainen söi kolme palaa kakkua, joten maistuikin kaikenlisäksi! ;)




Rakkaudella,
KIKU

2 kommenttia:

  1. Odotan, että pikkuapulaisesi leipoo samanlaisen kakun munkin synttäreille. Tokihan sä opetit kakun leipomisen niin hyvin hälle.

    -naapuri (joka antoi keittiönsä käyttöön)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En näe syytä kyllä miksei pikkuapulaiseni onnistuisi kakun teossa, koska hän osaa vatkata kerman, soseuttaa herukat, sekoittaa aineet keskenään ja nyt liivatelehtien käytön salatkin on aika tarkkaan tutkittuna! ;) Meinas tosin maltti loppua siinä kohtaa kun odoteltiin liivatteiden pehmenevän, mutta ei kai se vaarallista ole :D Korkeintaan muutama liivatepaakku ja ehkä joku makuvirhe!

      Poista