torstai 30. lokakuuta 2014

Suklaa-appelsiinikuppikakut

Fazerina -keksejä teki hulluna mieli tässä männäpäivänä, joten piti lähteä kikkailemaan/kokkailemaan.



SUKLAA-APPELSIINIKUPPIKAKUT

2 levyä fazerina suklaata (200g)
100g voita
2 dl sokeria
ripaus suolaa
3 munaa
1 appelsiinin kuori raastettuna
1,5 dl jauhoja


Sulata suklaa ja voi kattilassa, siirrä sivuun jäähtymään.
Sekoita suklaa-voiseoksen joukkoon sokeri, suola sekä munat yksitellen ja todella huolellisesti sekoittaen! Lisää appelsiinin raastettu kuori ja lopuksi vielä jauhot. Sekoita taikina vielä kunnolla, jotta se on varmasti tasaista.
Aseta muffinivuoat pellille, tai jos et omista peltiä, niin laita kaksi vuokaa päällekkäin (näin muoto säilyy paremmin, eivätkä muffinit levähdä).
Jaa taikina tasaisesti kahteentoista muffinivuokaan ja paista 175 asteessa 20 min.

Kuorrutusta varten vatkaa 150g huoneenlämpöistä voita, 3 dl tomusokeria, 3 rkl appelsiinimehua ja reilu teelusikallinen appelsiinin kuoriraastetta.
Hyvän voikreemin salaisuus on tarpeeksi pehmeäksi vatkattu voi!


Rakkaudella,
KIKU

2 kommenttia:

  1. Oijoi, miten hyvän näköistä! Ja tostahan saa suklaata vaihtamalla vaikka mitä variaatioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! Etenkin minttusuklaahan toimii aina! ;)

      Poista