perjantai 3. lokakuuta 2014

Pastaperjantai

Kroatian matkalla tuli eräällä lounaalla syötyä todella maukasta pastaa ja tottahan kotona piti kokeilla tehdä sitä myös itse!


KERMAISTA JUUSTOPASTAA MURUILLA

Pastaa (spagetti, tagliatelle, you name it!)
1 pkt pekonia
Kourallinen saksanpähkinöitä tai manteleita
Pinaattia, mangoldia, rucolaa
Reilu nokare voita
1 rkl jauhoja
½ dl maitoa
2 dl kermaa
100g juustoa (esim. pecorino)
Pippuria, suolaa


Keitä pasta puoli kypsäksi, al dente.
Paista pekoni rapeaksi ja valuta ylimääräinen rasva pois talouspaperin päällä.
Paahda myös pähkinöitä kuivalla pannulla, jäähdytä ja rouhi pieneksi muruksi.
Sulata voi kasarissa ja ruskista jauhot. Lisää maito ja kerma sekä juusto.
Anna juuston sulaa kastikkeeseen ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Sekoita pasta kastikkeeseen.

Annostele lautaselle pastaa ja kastiketta, murusta päälle pekonia, lisää pähkinämuru ja silppua kruunuksi vielä pinaattia/mangoldia/rucolaa ja koko komeuden päälle myllystä vielä pari kierrosta pippuria.




Tästä satsista riittää ehkä kahdelle, tai jos on tosi kova pastanälkä, niin ehkä vain yhdelle ;)



Rakkaudella,
KIKU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti