tiistai 28. lokakuuta 2014

Pastakausi jatkuu; nopeaa tonnikalaa

Pasta on maistunut viime aikoina paremmin kuin hyvin ja hieman kauhulla jo odotan, että se alkaa näkyä pian myös vartalossa.
No mutta, toiset syö elääkseen ja toiset elää syödäkseen!


Tästä jos et selviä kaikenkaikkiaan vartissa, niin suosittelen miettimään vakavasti keittiön käytön lopettamista.
Satsista riittää kahdelle!

PIKAINEN TONNIKALAPASTA

Lempipastaasi
1 prk tonnikalaa
Hyvää oliiviöljyä
Chiliä (tuoreena tai kokonaisena kuivattu)
Valkosipulia
Inkivääriä
Sitruuna
Persiljaa
Pinjansiemeniä
Suolaa
Pippuria

Keitä pasta väljäss, hyvin suolatussa vedessä.
Sillä välin paahda ensin pinjansiemenet kuumalla pannulla ja laita sivuun jäähtymään.
Pilko chili ja valkosipuli pieneksi silpuksi, raasta inkivääriä ja sitruunankuorta.
Sekoita chili, valkosipuli, inkivääri ja sitruunankuori oliiviöljyyn, mausta suolalla, pippurilla ja aavistuksella sitruunamehua.
Laita oliiviöljyä reilusti, noin desin verran, sillä pasta imee öljyä itseensä.
Sekoita valmiin pastan joukkoon tonnikala sekä tekemäsi öljykastike, ripottele joukkoon pinjansiemenet sekä silputtu persilja.
Lisää tarvittaessa öljyä.

Vinkkivitonen; käytä esim. chilillä maustettua oliiviöljyä, niin saat hieman lisää potkua!

Erilaiset simppelit öljykastikkeet pastalle ovat vieneet mut mukanaan, oikeastaan siitä asti kun tein ensimmäisen kerran avokadopastaa.
A moment on the lips, lifetime on the hips.. Tiedän kyllä.




Rakkaudella,
KIKU

2 kommenttia:

  1. Nam, kuulostaa hyvältä ja ihanan helpolta! en kyllä vois varmaan ikinä ruveta karppaamaan, koska pasta on vaan niiiin hyvää ;)

    VastaaPoista
  2. Sama vika mulla! Hiilihydraatit maistuu! ;)

    VastaaPoista