lauantai 26. heinäkuuta 2014

Kesäillan naposteltavat

Viime torstaina vietimme äidin kanssa nimipäivää ja pöytään laitettiin hieman pientä hyvää.
Näillä keleillä tarjottavien keksiminen ei taas ollut sitä helpointa hommaa, mutta mä vedinkin siitä mistä aita on matalin!

Tarjolle tuoreita vihanneksia, kasviksia, hedelmiä, juustoja, hummusta, pieniä lihapullia, grissinejä, rieskanäkkäriä ja makeana mustikkapiirakkaa vaniljajätskin kera.


Mustikkapiirakkaan etsin ohjeen netistä ja kokeilen erästä nimikkeellä "maailman paras mustikkapiirakka". Petyin pahanpäiväisesti.
Haluaisin löytää sellaisen mustikkapiirakan ohjeen, jossa on sopivan ohut ja maukas pohja, paljon mustikoita ja kenties päällä murua. Jos tällaisen ohjeen tietää, niin saa jakaa!

Pienet lihapullat on jotenkin vain niin vastustamattomia!
Kotona sattui pyörimään pussillinen ranskalaisen sipulikeiton aineksia Junnun jäljiltä, joten tein lihapullat seuraavasti:

800g jauhelihaa (nauta-sika)
1 prk ranskankermaa
1 pss sipulikeittoa
1 muna

Kaikki sekaisin, tasaiseksi massaksi ja ei muuta kuin pyörittelemään pieniä pulleroita. Suolaa ei kannata lisätä, sillä sipulikeitto aineksissa sitä on kyllä yllin kyllin, uskokaa pois!
Uunissa 225 asteessa vartin verran ja pikkuveitikat on valmiita.
Noin 80-90 pientä lihapullaa tuli tästä satsista.

Suosittelen myös kokeilemaan rohkeasti uusia juustoja!
Tällä kertaa meillä oli Valion Kappeli-juustoa, Kuusamon savujuustoa sekä vuohen kuttu cheddarjuustoa, jonka valmistajasta en tiedä, sillä nappasin sen juustotiskistä.
Kuttu cheddar oli aivan vitivalkoista ulkonäöltään ja näytti epäilyttävältä, mutta oli aivan uskomattoman hyvää! Onneksi sitä jäi vielä pieni pala juhlien jälkeenkin, niin oli hyvä näin kauniina viikonloppuaamuna patiolla istuskellessa nauttia vielä ensiluokkaista juustoa.

Hummus on yksi mun uusista suosikkidipeistä, helppoa ja hyvää.
Mun käyttämä perusohje on seuraava:

1 prk kikherneitä
1 rkl tahinia
1-2 valkosipulin kynttä
Puolen sitruunan mehu
Oliiviöljyä

Koristeeksi persiljaa

Huuhtele ja valuta kikherneet, laita tehosekoittimeen, tai kulhoon joka toimii hyvin yhteen sauvasekoittimen kanssa. Lisää kikherneiden joukkoon tahini ja valkosipuli sekä sitruunanmehu. Pyöräytä sekaisin, lisää vähitellen oliiviöljyä, kunnes tahnasta tulee lähes kermaisen kuohkeaa.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunamehua ja hieman suolaa.
Annan maustua jääkaapissa pari tuntia tai vaikka yön yli. 
Koristele persiljasilpulla ja lorauksella oliiviöljyä.

Ihania naposteluhetkiä!


Rakkaudella,
KIKU

2 kommenttia:

  1. Ja taas lisää yhtäläisyyksiä! Onnea siis toiselle naistenviikon sankarittarelle! Ja äidille myös! Ihanat nimpparieväät ollut teillä, sopivan kevyttä näille keleille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo arvaappa naurattiko, kun luin aiemmin sun nimipäivästä! ;) Tämähän alkaa olla jo aika eeppistä! Kiitämme onnitteluista! :)

      Poista