sunnuntai 17. elokuuta 2014

Ravintolapäivä // Paratiisin keittiö goes burritos!

Ravintolapäiväneitsyys meni tänään niin että humahti!
Tarjolla oli burritoja revityllä possulla tai revityllä kanalla, lisänä härkäpaputahnaa, avocadotahnaa sekä tuoresalsaa.
Makeana oli tarjolla sitruuna-marenkipiirasta ja kaupan tekijäisinä kahvi/tee.





Burritoja meni kaupan 50 kappaletta ja keli oli kuin morsian!
Kokemus oli rohkaiseva ja lupaan, että jatkoa seuraa!

Lupasin jakaa päivän ruokaohjeet ja tässäpä tulee!

REVITTY POSSU TAI KANA

1 kg lihaa (porsaan kasler tai broilerin paistileike)
1 dl tummaa siirappia
1 dl fariinisokeria
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl soijaa
2-3 valkosipulin kynttä
Tuoretta inkivääriä (reilu pala)
Mustapippuria
2 tl chilijauhetta/-maustetta

2 rkl ketsuppia
2 rkl sinappia


Ota liha lämpenemään huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
Sekoita keskenään siirappi, fariinisokeri, etikka ja soija.
Kuori ja silppua valkosipulit pieneksi, raasta inkivääri. Lisää molemmat seokseen.
Mausta pippurilla ja chilillä.
Laita liha uunivuokaan ja lisää puolet kastikkeesta lihan päälle. Peitä liha foliolla tai kannella.
Paista 150 asteessa.
Broileri saa kypsyä 2-3 tuntia, possu 4-5 tuntia. Jos haluat paistaa possua uunissa yön yli, miedonna lämpöä 95 asteeseen.

Sekoita sinappi ja ketsuppi lopun kastikkeen joukkoon.
Kun liha on kypsää, revi se kahdella haarukalla ja sekoita joukkoon kastike sekä tarvittaessa lihasta uunissa irronnutta nestettä. NAUTI.


Avocadotahnaa varten on soseuta sauvasekoittimella pehmeitä avocadoja ja mausta sitruunamehulla, suolalla sekä pippurilla.


Tuoresalsaa varten kuutioi pieneksi tomaattia, sipulia ja chiliä, mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja tuoreella persiljalla.


Härkäpaputahnaan käytin kuivattuja härkäpapuja, joita liotan yön yli, vaihdoin veden ja keitin 30-40 minuuttia. Sauvasekoittimella pavut soseeksi, sekään muutama valkosipulin kynsi, suolaa, pippuria, sitruunamehua ja hyvää oliiviöljyä,
Öljyä kuluu, jotta saat tahnasta pehmeää ja sileää!


Sanon tämän vain kerran; älkää ihmeessä ikinä ostako kaupasta valmista revittyä possua!
Kotona tehdessä se toki vie aikaa, mutta saatte törkeän helposti paljon parempaa!
Mihin muuhun te muuten käyttäisitte revittyä lihaa? 


Rakkaudella,
KIKU

2 kommenttia:

  1. Täytyy kyllä ittekin kokeilla tuota revittyä possua, sen verran herkkua oli!

    -naapuri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just mietin mitä tekisin tähteeksi jääneistä lihoista ja ajattelin että toimisko munakasrullan sisällä.. Ainakin piirakkaan uppois helposti :)

      Poista