Mummilan puutarhasta tarttui vuoden ensimmäiset omenat matkaan ja niistä valmistui omenahyvettä, tai kuten meillä sanotaan; omenaprötsöä (don't ask me why..)
Joo'o, lautasella on kolmessa kasassa omenahyvettä, kuten näkyy.
Syy tähän oli äitiin iskenyt kokeilunhalu!
Erään annoksen äippä maustoi mantelimassalla, toisen kookoshiutaleilla ja kolmanteen raastoi joukkoon tuoretta inkivääriä.
Rakastan kookosta, joten se oli tietysti superhyvää. Painan tämän kookosidean ikuisesti mieleeni.
Mantelimassa yllätti todella positiivisesti, sekin menee jatkoon.
Inkiväärin kirpakkuus ja omenoiden hapokkuus jyräsivät vähän liikaakin, mutta eittämättä tuore inkivääri toimisi loistavasti esim. Kaneli-omenalajikkeen kanssa!
Suosittelen ehdottomasti kaikkia makuja! Jätskin kanssahan tietysti menis vaikka pikkukivetkin..
OMENAHYVE
100g margariinia tai voita sulatettuna
1 dl fariinisokeria
4-5 dl kaurahiutaleita
8 pientä omenaa
Kuori ja pilko omenat, laita uunivuokaan. Sulata margariini ja sekoita fariinisokerin sekä kaurahiutaleiden kanssa. Kaada seos omenoiden päälle.
Paista 200 asteessa noin 30-45 min (riippuen siitä minkä kokoinen uunivuokasi on/kuinka paksulti hyvettä on) kunnes pinta on saanut väriä.
Nauti vaniljajätskin tai -kastikkeen kanssa.
p.s. Kokeile rohkeasti uusia makuyhdistelmiä! Rusinatkin sopii mainiosti sekaan!
Rakkaudella,
KIKU
Monesti olen kuullut omenahyveestä puhuttavan, mutta koskaan en ole syönyt saati sitten tehnyt. Kookosversion jätän sulle, mä en voi sietää kookosta... (hih, kerrankin joku eroavaisuus meissä) Pitänee käydä maalla katsomassa, oisko omenapuussa terveitä omppuja...
VastaaPoistaNyt on todella nähty se päivä, kun meillä ei olekaan jokin asia yhteistä! :) No mutta, poikkeus vahvistaa säännön! ;)
PoistaOmenahyveeseen käy kirpeätkin omenat, eli rohkeasti puusta vaan keräämään ne ei-vielä-täysin-kypsät omenat! :)