torstai 6. helmikuuta 2014

Herne-vuohenjuustorisotto

Vuohenjuustosta oli vielä ihanasti puolet jäljellä ja olen yrittänyt petrata risottotaitojani, joten googlailin reippaana tyttönä vuohenjuustorisoton ohjeen.
Herneet oli ihanan raikas, jopa aavistuksen makea osa tätä risottoa, mä tykkäsin!
Onneksi sitä jäi vielä huomiselle lounaallekin, noms!


Herne-vuohenjuustorisotto

1 sipuli
3½ dl risottoriisiä (esim. arborio)
1 litra kasvis-/liha-/kanalientä
200 g herneitä
100 g pehmeää vuohenjuustoa
suolaa, mustapippuria


Kuutioi sipuli ja kuullota voi-öljyseoksessa. Lisää riisit ja kuullota niitäkin 1-2 minuuttia, kunnes riisit ovat imeneet itseensä voita ja öljyä ja todellakin kuultavat hieman läpi.
Lisää lientä n. 2 dl kerrallaan ("kauhallinen") ja imeytä se riisiin miedolla lämmöllä, ennen kuin lisäät uuden satsin lientä.
Viimeisen liemisatsin imeydyttyä lähes kokonaan, lisää herneet ja puolet vuohenjuustosta murustettuna joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla, anna hautua kannen alla muutaman minuutin. Lappaa herkkua lautaselle ja murenna päälle vielä vuohenjuustoa.




Rakkaudella,
KIKU

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvälle, täytyy kokeilla!

    -Naapuri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti, uskon että tämä on sunkin makuun! :)

      Poista