Pellin mukana tuli ohje, josta tosin jätin sitruunankuoren pois, koska sitä ei tällä kertaa ollut kotona. Ensi kerralla on kyllä kokeiltava sitruunan kanssa, sillä siitä tulee donitsille ominainen maku. Tämähän olikin joka tapauksessa koekierros ja kaiken saa aina pelastettua ihanalla kuorrutuksella!
Donitsit olivat onnistuneita, suorastaan hitti! Pienemmät pojat söivät donitseja hymy huulillaan ja junnukin tuossa juuri äsken vielä mutusteli yhtä ja sanoi:"Oikeesti muuten pirun hyviä!"
Tässä vielä perusohje "peltidonitseihin":
50 g voita
1,25 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
1 dl maitoa
1 tl sitruunankuorta raastettuna
Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoseosta taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Mausta sitruunankuorella ja sekoita tasaiseksi.
Lappaa taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellille. Paista 200 asteessa 12 minuuttia.
Lappaa taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellille. Paista 200 asteessa 12 minuuttia.
Tee mieleisesi kuorrutus jäähtyneille donitseilla, tai kierittele vaikka kaneli-sokeriseoksessa!
Tällä kertaa oli mansikka-tomusokerikuorrutus suklaaraidoilla ja suklaakuorrutus sokerisydämillä.
Tällä kertaa oli mansikka-tomusokerikuorrutus suklaaraidoilla ja suklaakuorrutus sokerisydämillä.
Meillä seuraava satsi tehdään viimeistään vapuksi ja silloin tullee sitruunakuorrutus.
Rakkaudella,
KIKU
Mmmm..kylläpäs näyttää hyvilä! Ja kuulostaa helpoilta tehdä :)
VastaaPoistaErittäin iloinen yllätys oli! :) Ja ihanaa kun ei tarvinnut touhuta kuuman öljyn kanssa yhtään, niinkuin yleensä donitseja tehdessä!
Poista