tiistai 9. syyskuuta 2014

Meatless monday; täytetyt paprikat

Viikonloppujen ollessa täynnä ohjelmaa, täytyy tyttöjen iltoja viettää arkenakin ja toisaalta, mikäs sen ihanampaa! Pieni irtautuminen arjesta ystävien seurassa.
Söimme ulkona terassilla, saunoimme, teimme kasvonaamiot ja jalkahoidot, ennen kaikkea vaihdoimme kuulumisia ja saimme arvokkaita mielipiteitä toisiltamme.

Ruokien ideointi ja teko on useimmissa tapauksissa mun vastuulla ja monesti se vastuu on mieluinen, kuten tälläkin kertaa.
Pitkän työpäivän jälkeen oli ihana tehdä jotain helppoa ja vaivatonta.


TÄYTETYT PAPRIKAT
Sin carne, neljälle


4-6 paprikaa (koosta riippuen)
3 dl riisiä
200g sieniä
200g ruohosipulituorejuustoa
150g aurajuustoa


Keitä riisi väljässä vedessä kypsäksi, noin 15-20 min. Mausta keitinvesi halutessasi kasvisliemikuutiolla.
Tällä välin pese paprikat, halkaise ne pituussuunnassa kahtia ja poista kanta sekä siemenet.
Jos käytät tuoreita tai pakastettuja sieniä, paista niitä pannulla, jotta ylimääräinen neste haihtuu pois. Voit kuullottaa samalla silputtua sipulia, jos paistinpannun kanssa kerran alat touhuamaan.
Valuta kypsä riisi ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto, sienet ja murustettu aura.
Lusikoi seos paprikanpuolikkaisiin ja paista 200 asteisessa uunissa 30 min.

....aaaand you're done!


Kaveriksi sopii raikas salaatti, esim. lehtisalaattia, rucolaa, päärynää, saksanpähkinöitä ja kaiken kruunuksi vinegrette.


Jälkkärinä meillä oli hunajavaahtoa ja tässä todella mentiin siitä mistä aita on matalin, eli vaahdotettu kerma maustettuna hunajalla.
Oli muuten hyvää, ihan itsekin yllätyin.


Rakkaudella,
KIKU

1 kommentti:

  1. Täytetyistä paprikoista olen kuullutkin, mutta hunajavaahto oli ihan uutta minulle!

    VastaaPoista