lauantai 20. syyskuuta 2014

Luumu clafoutis

Clafoutis on perinteinen ranskalainen jälkiruoka, joka alunperin on tehty kirsikoista, mutta nykyään suosittuja ovat myös luumut.
Clafoutisiin käyvät myös muunmuassa omenat, karpalot, karhunvatukat.

LUUMU CLAFOUTIS

1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
Vaniljatanko
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja (voit käyttää myös tattaria)
30g voita
500g luumuja puolitettuna, kivet poistettuna
2 rkl tummaa sokeria
halutessasi 30g mantelilastuja


Kiehauta maito ja kuohukerma kattilassa vaniljatangon kanssa, aseta sivuun jäähtymään.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot ja vähissä erin maito-kermaseos (poista vaniljatanko!)
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Laita voi uunivuokaan ja sulata voi uunissa.
Lisää uunivuokaan/piirakkavuokaan luumut ja tumma sokeri, anna kypsyä uunissa 5 minuuttia.
Kaada päälle taikinaseos ja halutessasi ripottele päälle mantelilastut. (Suosittelen mantelilastuja, kruunaa koko komeuden!)
Paista noin 25 minuuttia.

Anna jäähtyä hieman ja ripottele päälle tomusokeria.
Tarjoile heti vaniljajäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.






Mulla oli väärän kokoinen astia, sillä luumut eivät jääneet pilkottamaan taikinan läpi, kuten alkuperäisen ohjeen kuvassa:

Tällä ohjeella tulee siis suunnilleen piirakkavuoallinen.
Onneksi kaikesta voi aina oppia ja tätä kyllä aivan varmasti tehdään vielä toistamiseenkin!
Luumut maistuivat ihanalta ja luulenpa, että ensi vuotta silmällä pitäen alan jo katselemaan muitakin erilaisia luumuohjeita.



Rakkaudella,
KIKU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti