tiistai 28. huhtikuuta 2015

Jamien jalanjäljissä rotoloa

Jamie Oliver on lähes ainut julkkiskokki, jonka kokkailuohjelmia katson mielelläni.
Jamien aitous, iloisuus, rehellisyys ja helposti lähestyttävyys ovat ilahduttavia piirteitä julkkiksessa.
Arvostan myös duunia, jota Jamie tekee ihmisten ruokatietoisuuden suhteen. Jamien nimellä kulkeva syrjäytyneiden nuorten koulutussohjelma on myös aivan mieletön juttu.

Jamiea tulee aivan tv:n täydeltä nykyään ja joskus sattuu niin, että joku ohjelma natsaa omiinkin katseluaikatauluihin.
Näin kävi myös muutama viikko takaperin ja silloin osui kohdalla Save with Jamie, eli kotimaisittain Jamie Oliverin Säästöateriat.
Ohjelmassahan Jamie valmistaa aina useamman ruokalajin ja antaa tuttuun tapaansa myös hyödyllisiä vinkkejä ruoanlaittoa varten.
Tässä jaksossa törmäsin kuitenkin aivan täysin uuteen ruokaan; Pasta Rotolo.
Rotolo tehdään tuoreista lasagnelevyistä, jotka täytetään, rullataan ja kypsennetään kastikkeessa.
Sen verran vinkeältä näytti, että pakkohan sitä oli kokeilla!

Menin täysin Jamien reseptillä, kun kerran olin ekaa kertaa pappia kyydissä, mutta kyllä sormet syyhyää tällä hetkellä jatkokehittelemään erilaisia makuvariaatioita!





Tässä siis täytteenä myskikurpitsaa, pinaattia ja fetaa.
Maistui mainiolta ja tuorepastan teko itsessään on jo jotenkin niin törkeän hauskaa, että kyllä mä tykkäsin!
Jos pastakonetta ei löydy käden ulottuvilta, niin jotkin suuremmat ruokakaupat myyvät kylmähyllyssään tuoreena lasagnelevyjä, sellaisia se Jamiekin käytti.


Rakkaudella,
KIKU

2 kommenttia:

  1. He's one of my favourite celebrity cooks :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi Sue, thanks for stopping by at my blog!
      Jamie's definitely my favourite, I love his joy of cooking, sincerity and that unbelievable ease in everything he does!
      All the celeb chefs we have in Finland are some what stiff and uninteresting..
      So thank god for Jamie and endless reruns of his tv shows ;)

      Poista