perjantai 10. huhtikuuta 2015

Valkosuklaa-mustaherukkamacarons


Alkuvuoden onnistuma macaroneissa ei ollut pelkkää tuuria, vaan pystyin toistamaan tempun ja jopa parantamaan tulosta!
Kun taito näyttää nyt viimein olevan hyppysissäni, täytyy tilanne hyödyntää erilaisten makuvariaatioiden suhteen.
Pääsiäisenä kokeilin näitä valkosuklaa-mustaherukkamacaroneja, jotka olivat ihastuttavia sekä toisena makuna oli "piña colada", jotka vaatii vielä fiksaamista.

Valkosuklaa-mustaherukkamacaronit  voin kuitenkin ylpeänä esitellä teille!


VALKOSUKLAA-MUSTAHERUKKAMACARONS

Macaronien ohje löytyy postauksestani:
Tähän lisäsin vielä hieman kaakaojauhetta tuomaan väriä!

Täyte:

25 g huoneenlämpöistä voita
½ dl tomusokeria
100 g valkosuklaata
1-2 dl mustaherukoita


Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä.
Soseuta mustaherukat ja paseeraa sose siivilän läpi. 
Näin täytteeseen ei tule siemeniä tai marjan kuorta.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää sulatettu suklaa ja ensin puolet mustaherukasta. Maista ja lisää mustaherukkaa makusi mukaan!
Mustaherukan ihana kirpeys tulee ehkä enemmänkin jälkimakuna, joten maistele rauhassa.
Laita täyte pursotinpussiin, jossa on pieni tähtitylla (voit pursottaa myös ilman tyllaa halutettasi) ja täytä puolet macaroneista ja laita toiset puolikkaat päälle.
Voit nostaa macaronit hetkeksi kylmään, jotta täyte hieman jähmettyy.
Nauti kuitenkin mahdollisimman pian!

Eräs listallani oleva testattava maku on suklaa-aprikoosi ("sacher"), muuten haen inspiraatiota.
Millaisia makuyhdistelmiä sinä haluaisit maistaa?


Rakkaudella,

KIKU

4 kommenttia:

  1. Lakka on aina ollut mun herkkua... Se yhdistettynä en tiedä mihin. Tumma suklaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lakka olisi jo itsessäänkin kokeilemisen arvoinen ja hieno raaka-aine, en välttämättä lähtisi yhdistämään sitä mihinkään kovin kummoiseen.
      Kiitos hyvästä ideasta! :)

      Poista
  2. Vadelma ja vaalea rommi tai lime valkosuklaa. ;)
    -mixtape

    VastaaPoista