tiistai 31. maaliskuuta 2015

Pääsiäisenä lammasta

...nimittäin kakun muodossa!
Tässä on loistava tilaisuus lyödä lähipiiri ällikällä ja tarjota pääsiäisen kunniaksi lammasta "hieman" eri tavalla ;)


Olen nähnyt monen muun tekevän Late Lammas -kakkuja, mutta tähän asti en ole itse tohtinut kokeilla, sillä sokerimassalla/marsipaanilla työskentely ei ole minua varten. Hermot ei kestä turhan pientä näpertelyä..

Viimein törmäsin pelastukseeni ja ratkaisu oli edessäni; tee naama ja sorkat tummasta suklaasta!
Latella on kakkuuni verraten suuremmat mulkosilmät, joten tämä ei ilmennä täysillä Late Lammasta, mutta sanotaanko että pirun hyvin vedetty silti ensimmäiseksi yritykseksi!

Oli muuten älyttömän helppo lopulta tehdä, suosittelen kokeilemaan, jos hahmo yhtään miellyttää-


Pohjan tein gluteenittomasta kääretorttupohjasta, välissä on mustikkarahka ja banaania, päällä kermavaahtoa ja pieniä vaahtokarkkeja, joita löysin Citymarketista ("Amerikan herkut" -hyllyltä).
Päätä ja sorkkia varten sulatin tummaa suklaata ja pursotin siitä ensin ääriviivat vapaalla kädellä ja sen jälkeen täytin suklaalla ääriviivoja myöten.
Silmiä varten asettelin vaahtokarkit naamalle, kun suklaa oli vielä sulaa, joten ne jähmettyivät kiinni.

Kakku meni koemaistettavaksi työkavereilleni ja he olivat täysin myytyjä.
Toimii siis myös todistetusti aikuisellekin väelle!



Rakkaudella,
KIKU

1 kommentti: