tiistai 10. maaliskuuta 2015

Bambuhöyrytin testissä

Australian Masterchef on yksi niitä harvoja ruoanlaittoon liittyviä sarjoja, jota on todella mielenkiintoista seurata.
Kisailijoilla on hyvä fiilis, tuomarit ovat erittäin televisioon sopivia persoonia ja annokset ovat aina kiehtovia!
Ohjelmassa on monia ruoka-aineita ja ruoan valmistustapoja, joita on vaan ollut pakko kokeilla, viimeisimpänä bambuhöyrytin ja etenkin dumplings!

Ystäväni sai eräältä matkalta tuliaisina bambuhöyryttimen ja siitäkös se ajatus sitten lähti!
Päätimme kokeilla inkiväärillä ja chilillä maustettua kanaa sekä tofu-kasvisnyyttejä.








Kana oli mehukasta ja maukasta, mutta nyytit - wau!
Pelkätään jo täyte oli todella herkullista!
Niitä on pakko kokeilla uudestaan!


TOFU-KASVISNYYTIT (dumplings)

3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
n. 1 dl kylmää vettä

1 porkkana
2 dl babypinaattia
1 dl sieniä (kantarelli)
1 tl inkivääriä silputtuna
½ dl kevätsipulia pilkottuna
½ pkt pehmeää tofua
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus valkopippuria
½ rl soijakastiketta
1 rkl rypsiöljyä


Tee ensin taikina; sekoita jauhot ja suola keskenään, lisää vesi vähitellen. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa, eikä tartu enää sormiin.
Jätä taikina lepäämään siksi aikaa kunnes valmistat täytteen.
Pilko pieneksi porkkana, pinaatti, sienet, inkivääri ja kevätsipuli. Sekoita joukkoon pehmeä tofu.
Sekoita pienessä kulhossa keskenään suola, sokeri, valkopippuri, soijakastike ja rypsiöljy, anna sokerin sulaa ja sekoita kastike täytteen joukkoon.

Me kaulitsimme koko taikinan ja leikkasimme siitä paloja, mutta helpommalla pääset, kun teet näin:
muotoile taikinasta tanko, leikkaa siitä sopivan kokoisia pätkiä, pyörittelen palloksi ja kaulitse ohueksi. Aseta täytettä taikinalle, sivele reunat vedellä ja pyörittele nyytit kiinni.

Höyrytä noin 8 minuuttia ja nauti!


Seuraavasta höyrytyskerrasta on jo ollut puhetta, silloin kokeilemme tehdä kalaa ja kasviksia.


Rakkaudella,
KIKU

2 kommenttia:

  1. Onko toi bambuhärveli vesihauteessa tuossa kuvassa? Meni vähän ohi kuinka sitä käytetään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on vesihauteessa! :) Kasarin pohjalla oli muutama sentti vettä, jota lisättiin kerran nyyttien höyryttämisen aikana.

      Poista