perjantai 6. maaliskuuta 2015

Keittiön avajaiset

Paken keittiössä kävi alkuvuodesta pieni vesivahinko ja keittiö vaati remonttia.
Remontti oli tuskin alkanut, kun sain jo idean keittiön avajaisista!
Aina on hyvä syy kokoontua yhteen ja juhlia!

Keittiö jäi kuvaamatta, kun keskityin sen koekäyttöön, mutta todella kivannäköinen tila oli saatu aikaan! Miehekkyyttä toi välitilassa käytetty rosterilevy.

Ruoka oli pääosassa, eikä turhaan, sen verran hyvää oli kaikki!





Pöytään oli siis katettu paistettuja jättikatkarapuja, rucola-mozzarella-päärynä-ilmakuivattukinkku -salaatti, punajuuri-vuohenjuusto-pinjansiemen -salaatti, tsatsiki, manchego-paahdettu paprikatikut, marinoitua artisokkaa, maalaisleipää, tuorejuustoa.

Jättikatkaravut olivat kokeilussa ensimmäistä kertaa ja ne olisi saanut maustaa rohkeammin, mutta muuten tykkäsin kyllä!
Kesällä täytyy ehdottomasti kokeilla vartaisiin jättikatkarapuja!
Paistetut katkaravut valmistuivat kuitenkin seuraavalla reseptillä:

PAISTETUT JÄTTIKATKARAVUT

400g kypsiä jättikatkaravun pyrstöjä (pakaste)
2 valkosipulinkynttä
Chiliä oman maun mukaan
ripaus suolaa
1 sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori
Persiljaa

Sulata jättikatkaravun pyrstöt kylmässä vedessä noin 30 min. Kuivaa talouspaperilla.
Silppua valkosipulinkynnet pieniksi ja kuullota oliiviöljyssä, kunnes alkavat saada hieman väriä.
Lisää chili ja katkaravut, paista nopeasti kuumalla pannulla, noin 3 minuuttia.
Ota pannu pois levyltä, lisää suola, sitruunan mehu, sitruunan kuoriraaste ja silputtu persilja.
Tarjoile lämpimänä.


Rakkaudella,
KIKU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti