lauantai 29. marraskuuta 2014

Pikkumakeaa

Raskaan viikon jälkeen oli ihana kokoontua lähipiirin kanssa naapuriin juhlistamaan syntymäpäiviä ja nauttimaan ihanista herkuista.
Sankarittaren toive oli, että jokainen toisi mukanaan syötävää ja tämäkös sopi mulle paremmin kuin hyvin! Leipomista hieman kaipasikin taas.

Ajatuksen virta soljui kovaa vauhtia ja valikoiminen oli suorastaan työlästä.
Päädyin kuitenkin lopulta kahteen "pikkumakeaan", jotka sopivatkin illanviettoon hienosti.


Kuohuviinin kavereita ja kuulemma meni melko mukisematta viinienkin kanssa.

Saanen ylpeänä esitellä; minimarengit limetahnalla ja minttusuklaiset whoopiet.


MARENGIT LIMETAHNALLA

3 valkuaista
3 dl sokeria (tomu- tai kidesokeria)

Valmista Mackays limetahnaa
(löytyy lähes jokaisesta ruokakaupasta)


Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Oletko joskus miettinyt, mistä tiedät onko vaahto tarpeeksi kovaa?
Kun vaahto on valmista, voit kääntää kulhon vaikka ylösalaisin, eikä marenki valu/tipu!
Siitä tiedät.

Pursota valkuaisvaahdosta haluamasi kokoisia marenkeja pellille, nämä minun olivat noin kahden euron kolikon kokoisia.
Paista 100 asteessa 1,5-2 tuntia.

Jäähdytä hyvin, lusikoi hieman limetahnaa marengin pohjaan ja laita toinen marenki päälle.


MINTTUSUKLAISET WHOOPIET


3 dl vehnäjauhoja 
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
75g voita tai margariinia
1 3/4 dl sokeria
2 keltuaista
2 rkl vaniljasokeria
1,5 dl täysmaitoa tai kermaa

1 dl kuohukermaa
200g minttusuklaata


Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
Vaahdota voi, keltuaiset ja sokeri + vaniljasokeri.
Lisää vaahtoon vuorotellen kolmessa osassa kuivat aineet sekä maito.

Pursota taikinasta pellille pienehköjä kekoja.
Whoopiet leviävät paistaessa, joten muista jättää sopivasti väliä!

Paista 175 asteessa 10 min.
Whoopiet on tarkoitus jäädä pehmeiksi, joten älä paista liikaa!

Täytettä varten laita kattilaan kerma ja suklaa.
Sulata suklaa, kerman joukkoon, älä keitä!
Ota pois levyltä ja jäähdytä vatkaamalla seosta!
Lusikoi tai pursota täyte whoopieiden väliin ja nauti!


Työkaverit olivat mulla koekaniineina aka maistajina ennen H-hetkeä ja heiltän sain mm. tällaista palautetta:

"Marengeissa makeus ja kirpeys tasapainossa. Näyttää kuin joutuis puremaan tosissaan, mutta yllättää ihanasti rapeudella/ilmavuudellaan"

"Whoopie oli just mun makuun, nam!"

"Molemmissa sopivasti kaikkea ja ihana koko! Annappa mulle ohjeet, näitä tekisi mieli tehdä itsekin!"



Rakkaudella,
KIKU

2 kommenttia:

  1. Nam, näyttää hyviltä :) ps. Ipad suostuu vihdoin taas kommentoinnissa yhteistyöhön eli I'm back (tai en mä koskaan kadonnutkaan, olen vain ollut hiljainen lukija :P)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä huomasin!!! Good to have you back! ;) Kommentointi on aina tervetullutta!

      Poista