tiistai 24. kesäkuuta 2014

Sadepäiviä

Kesän sadepäiviin sisältyy jonkinlainen eteerinen rauhantunne.
Ropiseva sade rauhoittaa ja virkistää, saa luvan kanssa makoilla sisällä, syödä vähän suklaata ja selailla kirjoja. Toki rajansa kaikella, kyllä sinne rannallekin olisi kiva vielä tänä kesänä päästä!

Viime päivät olen ahminut erilaisia tee-se-itse -kirjoja (myös joulukirjoja!) ja haeskellut netistä jos jonkinlaisia ohjeita. Mun selaimen suosikit näyttävätkin tältä:


Noin kaksisataa ohjetta, odottaen vain sopivaa aikaa, paikkaa ja tekijäänsä. Ihanaa!

Kirjapino on myös hyvällä mallilla ohjeiden suhteen:



Useimmat ei varmasti halua vielä edes kuulla sanaa 'joulu', mutta tämä hyvissä ajoin suunnittelun aloittaminen on salaisuus mun stressittömään jouluun! Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Sitä paitsi nyt kesä-alesta on hyvä etsiskellä sopivia tarpeita tulevaa jouluakin varten! Esim. kirjoja saa nyt hyvällä alennuksella! ..ja lakanoita! Itseasiassa mulla karkas homma vähän lapasesta adlibris.com kirjakaupassa, sieltä olis nyt tulossa 13 kirjaa.. On keittokirjaa, leikkikirjaa, puutarhakirjaa jnejne. (Kyllä, naapurista saa tulla lainaamaan kirjoja jos siltä tuntuu!)
Pakelle olisi tarkoitus löytää jostain sopiva peruskeittokirja, joka innostaisi tekemään ja kokeilemaan. Mä vaan taidan olla liian kriittinen, kun ei tunnu löytyvän sopivaa teosta, jossa olisi hyvät kuvat sekä mielenkiintoiset ja simppelit ohjeet. Vai onko jollain kokemusta Ruokatorstai-kirjasta? En muista itse selanneeni koskaan kyseistä opusta, mutta on saanut hyvät arviot..

Ruoasta puheen ollen, meillä oli tänään uuniperunalounas. Maistuipa pitkästä aikaa oikein superhyvältä!
Perunat oli rosamundaa ja kypsennettiin kokonaisina (haarukalla pisteltyinä) 200 asteessa noin tunnin ajan.
Täytteiden makuaineina oli loimulohi, katkarapu ja kantarelli.
Pohja oli kaikissa täytteissä ranskankerma+tuorejuusto, sitten mausteet maun mukaan.
Lohelle ja katkikselle laitoin mausteena sitruunamehua, tilliä, suolaa ja pippuria, ravulle vielä silppusin mukaan ruohosipulia.
Kantarelli sai kaverikseen vain suolaa, pippuria ja ruohosipulia, jotta sienen maku tuli hyvin esiin.


Ruoan päälle oli hyvä selailla vielä 25 Beautiful Homes -lehteä, joka on kyllä aivan mahtava sisustuslehti! Paljon kuvia ja paljon erilaisia koteja! Tästä vois suomalaisetkin lehdet ottaa oppia!

Nyt ei sitten muuta kuin raparperipiirakan kanssa mummilaan päiväteelle jatkamaan näitä sadepäivän nautintoja :)




Rakkaudella,
KIKU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti