torstai 12. helmikuuta 2015

Vadelma crème brûlée

Vietimme tässä taannoin blini-iltaa ja jälkkäriksi piti kehitellä jotakin marjaisan makeaa.
Jostakin mun päähän iski ajatus vaaleanpunaisesta creme bruleesta, ja koska vadelmat on jo lapsesta asti ollu mun lemppareita, niin ei tässä jääny enää kahta sanaa.

En löytänyt suoraan valmista ohjetta, joten nyt vedettiin rehellisesti sanottuna hatusta!

VADELMA CRÈME BRÛLÉE

3 keltuaista
1,5 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
4 dl kuohukermaa
150g vadelmaa
Ripaus punaista elintarvikeväriä


Kiehauta kerma ja vadelmat, nosta sivuun hieman jäähtymään.
Vatkaa kevyesti keltuaiset ja sokerit.
Siivilöi vadelmakerma keltuaisten ja sokerin joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää pienen pieni ripaus elintarvikeväriä.
Laita pienten uunivuokien (6-8 kpl, riippuen vuokiesi koosta!) pohjalle siivilöinnistä jääneitä vadelmia ja jaa massa uunivuokiin tasaisesti siivilän läpi kaataen.
Laita uunivuokien päälle foliota suojaamaan pintaa ja aseta uunivuoat vesihauteeseen.
Paista uunissa 175 asteessa noin 1-2 tuntia, riippuen jälleen uunivuokasi koosta (tarkemmin sanottuna korkeudesta..)

Minun käyttämäni uunivuoat ovat pienet, mutta melko korkeat. Paistoaika oli 2 tuntia.
Jos epäröit paistoaikaa, tarkista vanukkaasi tila välillä!
Pistä veitsellä creme bruleen keskelle; jos vanukasta ei tartu veitseen, on se valmista.
Muussa tapauksessa lykkää takaisin uuniin!

Paahda pinta tavalliseen tapaan ja tarjoa sellaisenaan tai haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Minä tarjosin creme bruleen mangosorbetin ja praliinin kanssa.
Elintarvikeväriä lipsahti turhan paljon ja valmiin tuotoksen väri oli melkoisen psykedeelinen, joten en voi painottaa turhan paljon olemana varovainen sen elintarvikevärin kanssa! :)
Maku oli kuitenkin kiva, tykkäsin!



Rakkaudella,
KIKU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti