sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Piñata-kakku

Tiedätte varmaan piñatan? Sellainen narun päässä roikkuva juttu, jota yritetään lyödä pesäpallomailalla, jotta päästäisiin käsiksi sisällä oleviin herkkuihin,
Alkuperä on Meksikossa, mutta ainakin jenkkeihin piñatat ovat levinneet joltain osin.
Jostain syystä piñata kuulostaa mun mielestä huippuhauskalta jutulta, mutta vielä kun ei ole saanut aikaiseksi askarrella sellaista, päädyin kokeilemaan piñata-kakkua! Halloweenin hengessä kurpitsan muotoa mukaillen.Kakussa ei ollut mitään erikoisempia koristeita tuon sokerimassan lisäksi, sillä mökkiolosuhteet hieman rajoittivat puuhastelua. Olisin lisännyt muussa tilanteessa päälle vihreästä sokerimassasta palan vartta ja mustalla sokerimassalla tai tomusokerikuorrutuksella halloween-kurpitsalle tunnusomaiset "kasvot".

Jokatapauksessa, kakku on tehty kahdesta eri kokoisesta pohjasta: 18 cm ja 24 cm. Tein kuuden munan sokerikakkutaikinan, jonka jaoin vuokiin.
Pienemmän pohjan leikkasin kahteen osaan; näistä tuli alin ja ylin kerros. Keskelle tuli kerrokset 24 cm pohjista.Vain ylin kerros oli kokonainen, muissa kerroksissa oli keskellä reikä, jonka tein isolla pyöreällä muotilla (halkaisija 7-10 cm).
Väliin tuli appelsiinituorejuustoa ja aprikoosikermavaahtoa.
Sisällä amerikanpastilleja, pähkinöitä sekä suklaarusinoita.

Kakku oli kyllä sen verran hauska, että aivan varmasti tulee kokeiltua toistekin!


Rakkaudella,
KIKU

1 kommentti:

  1. Hmmm... Tällaisen saattaisin osata minäkin kasailla, kun ukkelille pitäis keksiä perjantaiksi synttärikakku!

    VastaaPoista